Kristus er oppstanden fra de døde, halleluja!

Fra og med søndag 18. april kan vi igjen feire høymesse inne i kirken. Vi må passe på å holde minst en meter avstand til alle vi ikke bor sammen med og ellers huske alle de smitteverntiltak vi er vant til: Håndspriting, registrering på nett, avstand og gjerne munnbind også.

I St. Andreas kirke på Gjøvik kan vi maksimalt være 40 troende tilstede i messene og i Mariakirken på Lillehammer ikke flere enn 50 troende. Alle messebesøkere må registrere seg i bispedømmets billettbestillings-program på nettet før messen.

Våre nye kirkebenker i St. Andreas kirke går helt inn til veggene. (Se bildet ovenfor.). Det betyr at vi til kommunionen må komme frem en-og-en benkerad av gangen og passe ekstra godt på å holde en meters avstand til hverandre.

Nye lysekroner og kirkebenker til St. Andreas kirke på Gjøvik.

I uken etter påske har det skjedd store ting i St. Andreas kirke: Menigheten har kjøpt seks nye lysekroner som erstatter de gamle, grå og ødelagte lampene og fra St. Johannes menighet på Bredtvedt i Oslo fikk vi en uventet telefon fra sognepresten, p. Tan: Han lurte på om vi ville overta tolv gamle kirkebenker som de hadde til overs? Dette var en gledelig overraskelse, for vi hadde allerede bestilt materialer for å bygge nye kirkebenker på Gjøvik i neste måned. Vi takket selvfølgelig ja, og benkene ble transportert til Gjøvik lørdag 10. april. Både benker og transport er en gave fra St. Johannes menighet til oss, og vi takker hjertelig!

Påskevigilien ute. Foto: Kåre Hosar

Kommende ukes messer:

Husk: Påmelding til alle messer! (Se link nedenfor)

Mariakirken, Lillehammer:

Femte søndag i Påsken, 2. mai. Høymesse kl. 11.00

Onsdag  5. mai. Ikke messe.

Torsdag 6. Messe kl. 11.00.

Lørdag 8. mai Messe etter trid. ritus. kl. 1100

Sjette søndag påsken 9. mai. Høymesse kl. 11.00.

St. Andreas kirke, Gjøvik:

Onsdag  5. mai. Ikke messe.

Sjette søndag påsken 9. mai Høymesse kl. 17.00.

Kirketeigen på Kvam:

Søndag 16. mai. Høymesse kl. 17.00

Messe på Polsk:

Messe på polsk feires normalt på 1. og 3. søndag i mådeden kl. 12.00 i St. Andreas kirke på Gjøvik og Kl. 17.00 i Mariakirken på Lillehammer.

Påmelding til messe.

Man må melde seg på til alle messer som feires. Påmeldingen må nå gjøres gjennom billettsystemet på katolsk.no (Bruk denne linken: billett.katolsk.no/

Katolsk radio på nett!

Unknown.jpeg

Denne høsten ble St. Rita radio lansert. Det er en norskspråklig nettradio som sender katolsk stoff hele døgnet: Messer, rosenkrans, katekeser for ungdom og voksne, troskurs, debattprogrammer om tro og etikk, musikk, barneprogrammer og mye mer.

Det er Pål Johannes og Erika Nes fra Ålesund som har dratt i gang dette kjempeprosjektet. Det anbefales varmt, og du finner St. Rita radio ved å trykke på denne lenken: www.stritaradio.no/

Fotografier fra Mariakirken menighet